Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta \"Bistrita\"


Program audiente:

Col. Constantin FLOREA
Joi 13:00-15:00

Col. Liviu Marcel POP
Marti 13:00-15:00

Lt. Col. Ilie RINZIS
Miercuri 13:00-15:00

Purtator de cuvant:

Lt. Marius RUS
Tel: +40748299990Ultima actualizare site:
07/01/2019 19:00


Data și ora curentă:
logo centenar
 • Site DSU

 • Platforma fiipregatit.ro

  MODELE RAPOARTE CLSU

  • MODEL RAPORT OPERATIV
  • MODEL RAPORT SINTEZA


  • Program avize-autorizatii

   Copyright ©2007-2018

   I.S.U. "Bistrita".

   Toate drepturile rezervate.

   E-mail de contact:   E-mail transmitere copie dupa cartea de identitate in format electronic:   Documentatia tehnica in format electronic depusa in vederea obtinerii avizului/autorizatiei de securitate la incendiu poate fi:

   - scanata, insotita doar de semnatura electronica a investitorului/beneficiarului

   - in format .pdf sau alte formate, insotita de semnatura electronica a investitorului/beneficiarului si a factorilor care au contribuit la elaborarea documentatiei (proiectanti, verificatori de proiecte, experti tehnici etc.)

   Campania nationala

   Campania nationala

   Campania nationala

   Schengen
   112

   Sesizati faptele

   de coruptie ale

   personalului

   M.A.I.

   0800.806.806

   linie telefonica gratuita


   Inscrie-te pentru a primi ultimele noutati!

   Feuerwehr Herzogenrath

   o9atitudine.ro
   Promovare Online
  Sunteti aici: Prima pagina > SMURD
  Ultima actualizare: 05 / 11 / 2012 13:22:04.
  S.M.U.R.D.  Inspectoratul pentru Situații de Urgenț㠄Bistrița” al județului Bistrița-Năsăud în colaborare cu Spitalul Județean de Urgență Bistrița, Serviciul de Ambulanță Județean, autoritățile locale și județene, a inaugurat în data de 3 decembrie 2009 Serviciul Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare Bistrița–Năsăud, completând astfel cu o importantă verigă sistemul județean de intervenție la urgențele prespitalicești.

  La acea dată SMURD–BN dispunea de 3 echipaje de prim ajutor și un echipaj de terapie intensivă mobilă. Ca și locație, aceste echipaje erau situate la Detașamentul de Pompieri Bistrița, la Secția de Pompieri Năsăud și Garda de Intervenție Sângeorz Băi, având fiecare raionul propriu de intervenție.

  Echipajele de prim ajutor sunt formate din câte trei paramedici, desfășurându-și activitatea pe ambulanțe Volkswagen 4x4, echipate din punct de vedere medical la nivel B2. Două dintre ambulanțe au fost achiziționate de către Ministerul Sănătății iar ambulanța pe care își desfășoară activitatea echipajul de la Sângeorz–Băi de către Consiliul Județean Bistrița–Năsăud.

  În luna noiembrie 2011 au fost achiziționate prin programul Operațional Regional 3 ambulanțe Volkswagen Trasporter T5.

  Începând iunie 2012 au fost înființate două echipaje de prim ajutor în cadrul Gărzilor de Intervenție Prundu Bârgăului și Beclean. Astfel pe raza județului, SMURD-BN dispune de 5 echipaje de prim ajutor și un echipaj de terapie intensivă mobilă.

  În perioada 04 decembrie 2010 – 30 iunie 2012 dispecerizarea și coordonarea apelurilor de urgență la care răspund echipajele SMURD a fost asigurată prin sistemul 112 și dispeceratul medical din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Bistrița–Năsăud. Începând cu data de 01 iulie 2012 a fost înființat Dispeceratul Integrat ISU–SAJ, asigurând–se astfel dispecerizarea și coordonarea integrată a tuturor echipajelor de intervenție.

  SMURD Bistrița–Năsăud face parte din sistemul SMURD național, subordonat Ministerului Administrației și Internelor prin Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud și Ministerului Sănătății Publice prin UPU-SMURD din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

  Echipajele de prim ajutor sunt unități speciale de intervenție pregătite să intervină (și implicit să acorde prim ajutor) în cele mai diverse condiții, inclusiv cele care prin instabilitatea mediului (prăbușiri de clădiri, alunecări de teren, spații cu scurgeri de gaze, accidente forestiere etc.) ar putea pune în pericol integritatea unui echipaj medical de intervenție obișnuit, nepregătit și neechipat pentru astfel de situații. Membrii echipajului sunt subofițeri angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud care pe lângă pregătirea pentru intervențiile specifice Inspectoratului (incendii, prăbușiri de structuri, încarcerări, inundații, calamități, dezastre etc.) au absolvit și un curs de prim ajutor pentru urgențe medicale. Deși din punct de vedere medical, competențele paramedicilor se limitează doar la măsuri de prim ajutor (manevre de imobilizare în caz de fracturi, extragerea și mobilizarea victimelor traumatizate din autoturisme avariate în condiții de siguranță, oxigenoterapie, evaluarea funcțiilor vitale, îngrijirea plăgilor, eliberarea căilor respiratorii și menținerea acestora libere, asigurarea suportului vital de bază în caz de stop cardio-respirator) acestea sunt suficiente pentru a asigura victimelor un set minim de manevre de stabilizare până la îndepărtarea din mediul potențial periculos și predării echipajului de terapie intensivă mobilă și/sau echipajelor medicale ale Serviciului de Ambulanță Județean. Având în vedere că paramedicii au o pregătire medicală minimă, ei nu au dreptul prin lege să efectueze manevre și proceduri medicale cum ar fi: puncții venoase și perfuzii, injecții, nu pot indica și administra de medicamente, acordare de asistență la naștere etc.

  Echipajul de terapie intensivă mobilă este unitatea de intervenție cu pregătirea cea mai înaltă din punct de vedere medical din sistemul de urgență prespitalicesc. Este alcătuit dintr-un medic specialist de medicină de urgență, un asistent medical cu pregătire specifică din cadrul Unității de Primire Urgențe a Spitalului de Urgență Județean Bistrița și doi paramedici din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență. În perioada decembrie 2009 – februarie 2012 acest echipaj își desfășura activitatea pe ambulanță Volkswagen, achiziționată de Consiliul Județean Bistrița–Năsăud cu ajutorul Asociației Internationales Bildungs- und Sozialwerk e.V., din Germania și echipată prin programul 2 la sută pentru SMURD la nivel C1, ambulanță care a fost înlocuită cu două ambulanțe Volkswagen Crafter achiziționate de către Ministerul Sănătății (din care una este rezervă). Echipajul de terapie intensivă mobilă are competența de a efectua cele mai complexe manevre medicale, specifice terapiei intensive (inducție anestezică, intubație oro-traheală cu inducție medicamentoasă, montarea de cale venoasă centrală, măsurarea presiunii venoase centrale, traheotsomie de urgență, pleurostomie, puncție osoasă la copii și nou născuți, etc.) Având în vedere acest nivel ridicat de pregătire medicală, acest echipaj este dirijat la intervențiile cu victime multiple și /sau cu stare generală gravă. Fiind deocamdată un singur echipaj pe județ, aria de intervenție este nedelimitată, putând interveni oriunde în județ fie ca echipaj de prim răspuns fie la solicitarea și în sprijinul echipajelor de prim ajutor sau echipajelor medicale de urgență ale Serviciului de Ambulanță Județean.


  Harta site